Ευρωπαϊκό Ρώμης: Στον τελικό Εμμανουηλίδου στα 200 μ. και Τζένγκο στο ακόντιο

Ιστορία έγραψε η Πολυνίκη Εμμανουηλιδου, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα που μπαίνει σε τελικό 200 μ. σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου! 

Στον ημιτελικό των 200 μ. έκανε εξαιρετική κούρσα και κατάφερε να επιτύχει τον -κρυφό – στόχο της για τη διοργάνωση τερματίζοντας σε 22.84! 

Η νεαρή σπρίντερ τερμάτισε στην τέταρτη θέση στην πρώτη ημιτελική σειρά με 22.84 (0,5) επίδοση που αποτελεί νέο Πανελλήνιο Γυναικών Κ23 βελτιώνοντας το 22.85 που κατείχε η ίδια από την κούρσα της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στη Σιλέσια. 

Με τον χρόνο αυτό σημείωσε την 8η καλύτερη επίδοση του ημιτελικού και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό 

Η Ελίνα Τζένγκο μετέχει στον τελικό του ακοντισμού και διεκδικεί μια παρουσία ψηλά στην κατάταξη. Η αθλήτρια έχει φέτος 60,48 μ. από τον σημερινό προκριματικό και τη φιλοδοξία μιας καλής παρουσίας, αφού δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Διπλή εκπροσώπηση θα έχει η χώρα μας στον απευθείας τελικό των 10.000 μ. με τις Αναστασία Μαρινάκου και Δάφνη Λαβασά να κυνηγούν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Την προσπάθεια τους στη διοργάνωση ξεκινούν και οι σκυτάλες 4Χ100 μ. των Ανδρών με τους Βασίλη ΜυριανθόπουλοΝικόλα ΠαναγιωτόπουλοΣωτήρη Γκαραγκάνη και Γιάννη Νυφαντόπουλο να είναι η τετράδα που θα διεκδικήσει μια θέση στις καλύτερες της Ευρώπης.

Στις γυναίκες, ο τραυματισμός της Δήμητρας Τσουκαλά θα φέρει ανακατατάξεις στην ομάδα. Η νεαρή αθλήτρια μετά τον ημιτελικό των 100 μ. είχε μια ενόχληση στο πόδι, η οποία σήμερα επιδεινώθηκε. Η αθλήτρια εξετάστηκε από το επιτελείο της ομάδας, ενώ της έγινε και υπέρηχος όπου έδειξε οίδημα. Η τελική σύνθεση της ομάδας, καθώς και ο τρόπος όπου θα τρέξουν θα αποφασιστεί από τους επικεφαλής προπονητές, σήμερα το βράδυ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί